Locatie Pyriet

Thomas en Marije zijn de gezinshuisouders van locatie Pyriet, waar het altijd gezellig druk is.
Kom je hier te wonen? Dan woon je hier samen met 5 andere kinderen, onze gekke kat Aagje en onze konijnen.

 

Je eigen kamer

De Pyriet is een groot huis, zodat er voor iedereen lekker veel ruimte is. Natuurlijk krijg je een eigen kamer. Hier slaap je natuurlijk, maar je kunt je er ook even terug trekken als je dat fijn vindt. Om te zorgen dat jij je thuis voelt op je eigen plekje, mag je zelf beslissen hoe je jouw kamer wilt inrichten. We kijken samen met jou welke inrichting, kleuren, soort behang en accessoires je zou willen.

Samen leven

Beneden in het huis vind je kamers die voor iedereen zijn, zoals de woonkamer, keuken, speelkamer en 1 van de badkamers. De grote eettafel in de keuken is waar we vaak bij elkaar zijn. Hier drinken we na schooltijd samen, eten we gezellig met elkaar, kan huiswerk gemaakt worden of geknutseld en doen we samen spelletjes (dat vinden we hier heel leuk!). De slaapkamers en de andere badkamer vind je op de verdieping en op de zolder. Iedereen heeft hier een eigen plekje.

 

Lekker kind zijn

Er is op de Pyriet veel ruimte om te spelen. Dat kan natuurlijk op je eigen kamer of in de woonkamer, maar er zijn ook andere speelplekken.
In de speelkamer kun je spelen met bijvoorbeeld treinbanen, lego, spelcomputers of lekker een boekje lezen. Onze hangplek in de loods achter het huis heeft een grote bokszak, een tafeltennistafel, een voetbaltafel en een dartbord. In de grote tuin om het huis kun je voetballen, trampoline springen of spelen in ons speelhuis. Soms worden er in de zomer zelfs hutten gebouwd in de tuin.

 

Samen de wereld ontdekken

Minimaal 1x per jaar gaan we gezellig samen kamperen. Meestal gaan we naar een leuke plek in het buitenland. Daarnaast gaan we regelmatig samen ergens naar toe. Dat kan bijvoorbeeld het zwembad of de bioscoop zijn, maar ook een museum, boswandeling, klimpark, speeltuin of pretpark.
Zo kun je op een leuke manier de wereld om je heen ontdekken.

 

 

Dagbesteding

In de loods in de achtertuin zit een dagbestedingslocatie van Driestroom. De ingang van de dagbesteding is best ver van het huis, dus je komt niet zo vaak iemand van de dagbesteding tegen. Het gezinshuis en de dagbesteding zijn 2 verschillende locaties van Driestroom.