Voorstellen

Wij zijn Jan en Aukje Leeverink en Thomas en Marije Zwiers. Samen zijn wij driestroomhuis Klim-op.

Met z’n vieren zijn we een ijzersterk team en doen we waar ons hart ligt: bijdragen aan een mooie toekomst van kinderen voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is. Vanuit onze christelijke identiteit proberen we een thuis te zijn voor kinderen die om welke reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen.

 Thomas en Marije

Wij zijn Thomas en Marije Zwiers. Wij zijn de gezinshuisouders van locatie Pyriet. Hier wonen wij samen met onze drie zonen, Siem, Hidde en Jorrit. Wij bieden de mogelijkheid voor 3 jongeren om bij ons in het gezin te kunnen opgroeien.

Al vroeg hebben wij beide kennisgemaakt met jeugdzorg. Toen wij nog kind waren, hadden onze beide ouders een pleeggezin. We hadden dan ook al jong het besef dat het niet een vanzelfsprekendheid is dat elk kind bij zijn eigen ouders op kan groeien, om wat voor reden dan ook.

Voordat we in 2013 zijn gestart met het gezinshuis hebben we al veel ervaring opgedaan, zowel van huis uit als op werkgebied. Thomas heeft het CIOS gedaan en is daarna gaan werken op een leefgroep voor jongeren. Vervolgens heeft hij een aantal jaren gewerkt in de opvang voor minderjarige asielzoekers.

Marije heeft de PABO gedaan en heeft bijna 5 jaar voor de klas gestaan. Toch is de zorg aan kinderen die niet thuis kunnen wonen altijd aan ons blijven trekken. Zo zijn wij in vakanties en weekenden regelmatig logeerhuisouders geweest. Dit hebben we altijd met veel plezier gedaan.

Door al onze ervaringen, zowel van huis uit als in het werk, hebben we veel kennis verworven over diverse problematieken bij kinderen en hoe er mee om te gaan. Wij zijn SKJ geregistreerd en blijven ons bijscholen om de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

 

 Jan en Aukje

Wij zijn Jan en Aukje Leeverink. Wij zijn de gezinshuisouders van locatie Amethist. Bij ons wonen onze jongste dochter en één jongere. Verder zijn wij een logeerplek voor een jongere in de weekenden en vakanties.

Sinds 1999 hebben we voor korte of langere tijd jongeren opgevangen met verschillende problematieken zoals een stoornis in het autistisch spectrum, met een verstandelijke beperking en/of psychische problematiek.

In overleg zijn er in ons gezinshuis mogelijkheden voor logeren.